Holistische therapie

[et_pb_section background_image=”http://yunacare.nl/wp-content/uploads/2017/09/Untitled-1.jpg” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Balans
Wij mensen zijn een fysieke, mentale, emotionele & energetische/spirituele eenheid. Dit betekent dat als er op een van deze gebieden een verstoring ontstaat, dit invloed heeft op de andere gebieden. We raken dan uit balans en er kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld op:
-Fysiek niveau: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid, burn-out, overgevoeligheid, chronische aandoeningen.
-Mentaal niveau: depressie, angst, burn-out, negatieve gedachten, piekeren.
-Emotioneel niveau: angst, relatieproblemen, moeheid, lusteloosheid, onzekerheid, traumatische ervaringen.
-Spiritueel/energetisch niveau: energieverlies, hooggevoeligheid (HSP), levensvragen, behoefte aan bewustwording.

Holistische benadering
Tijdens mijn behandelingen hanteer ik een holistische benadering. Dat wil zeggen: ik kijk naar jou als mens in z’n geheel. Reiki ondersteunt deze benadering waarbij het uitgangspunt is: alles in dit universum is opgebouwd uit energie, wij mensen dus ook. Einstein heeft het lang geleden al gezegd: Alles is Energie.
De oorzaak van de klacht is vaak niet direct aanwijsbaar. Zo kan het zijn dat fysieke klachten voortkomen uit onverwerkte ervaringen uit het verleden. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw klachten.

Leven vanuit je ZIJN
Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal in essentie heel en compleet zijn. Altijd, wat je achtergrond ook is, wat je ook hebt meegemaakt. Alleen voelen we dit niet meer zo, door alles wat we hebben geleerd en meegemaakt. Er zijn “sluiers” ontstaan, die jouw licht als het ware dimmen. Ik ondersteun je graag in het laten vallen van deze sluiers, zodat jij weer kan voelen wie jij in werkelijkheid bent: liefdevol en vrij. Ter ondersteuning hierbij heb ik ook een set intuïtieve kaarten ontwikkeld: YunaCards.

Universele energie en intuïtie
Tijdens een holistische sessie geef ik Reiki (universele energie) door via mijn handen. Energie bevindt zich overal in- en om ons heen. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Sommige mensen voelen dit als warm, koud, tintelingen, moe- of loomheid, etc. Ook kan het zijn dat je niets voelt. De energie heeft een helende werking die het zelfherstellend vermogen van jou stimuleert, waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen.
Daarnaast maak ik gebruik van mijn intuïtieve vermogens om met jou de oorzaak van je klachten aan het licht te brengen en inzicht te verkrijgen in de situatie.

Samen op onderzoek uit

We onderzoeken de opbouw van jouw klachten. Welke patronen, overtuigingen en overlevingsmechanismen zitten hier achter? Als we dit weten, kunnen we helemaal doordringen tot de kern van de klachten. Dan volgt het herkennen, erkennen en loslaten. Oftewel, het helen. Om vrij te zijn van allerlei oude pijnen en belemmeringen en weer vanuit je essentie te leven. Hiervoor kan ik o.a. gebruik maken van Zijnsoriëntatie, systemisch werk (Opstellingen), loslaatmethodieken (Sedona-release, MIR), regressie therapie, energiebehandeling (Reiki) en “schaduwwerk” (onderzoeken van patronen, overtuigingen, overlevingsmechanismen).

Volwaardige therapie
Holistische therapie is een volwaardige therapie. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Het werkt tevens heel mooi in combinatie met een reguliere therapie. Daarnaast kan het, in overleg met je behandelend arts, ook ondersteuning bieden bij de afbouw van medicatie zoals bijvoorbeeld antidepressiva, stemmingsstabilisatoren of pijnbestrijding. Uit onderzoek blijkt dat zes van de zeven cliënten aangeven baat te hebben gehad bij holistische behandelingen. Overall is de kwaliteit van leven er op vooruit gegaan.

We maken samen een plan
Over het algemeen hoor ik van cliënten terug dat ze eindelijk vertrouwen terugvinden in herstel, na een vaak lang en onbevredigend regulier behandeltraject, waarin er te eenzijdig werd gekeken naar hun klachten.
Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en situatie. Sommige klachten kunnen met een behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van meer langdurige of zelfs chronische klachten zijn er doorgaans meer behandelingen nodig.  Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.
Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren. Dit is echt geen reden voor ongerustheid. Er is een genezingsproces in werking gezet. De behandeling werkt vaak nog dagenlang door, zonder dat je er bewust van bent.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *